30. joulukuuta 2009

Kaikkimullehetinyt

Varasin sitten lääkäriajan. Tuntuuhan se vähän liioitellulta, että jo toisen yrityskierron epäonnistuttua alkaa tuntea itsensä sairaaksi. Ja tarkennettakoon vielä, että en siis varannut aikaa psykiatrille. Mutta jotenkin siihen tapaan perustelin asian itselleni, että kuukautiskierrossani on jonkinmoista häikkää ollut jo yli vuoden. Lopetettuani vuosi sitten marraskuussa yhdistelmäpillerit, seuraavat kuukautiset tulivat viime huhtikuussa. Ja sitä seuraavia ei kuulunut ennen kesäkuista Terolut-kuuria. Sen jälkeen kierrot ovat olleet epäilyttävän pitkiä (31-34 pv) ja tämä viimeisin tikkumittailuin todistetusti anovulatorinen. Eli ehkä on oikeaakin aihetta ottaa selville, että hormonitasot sun muut ovat kunnossa, tuntuisi typerältä herätä tähän todellisuuteen vasta kun yritystä on takana vuosi. Enää pitäisi osata käyttäytyä siellä lääkärissä mukavasti ja coolisti, eikä riehua kuin vaativinkin luulosairas.

Ajattelin esittää asiani lähinnä kuukautiskierto-ongelman kannalta, yritysajan kestoa aio kertoa kuin suoraan kysyttäessä. Jos 40% lapsettomuustapauksista johtuu ovulaation häiriöistä, niin ei se nyt ole kovinkaan vakavaa verorahojen väärinkäyttöä, jos minulta tutkitaan muutama verikoe näin "nopeasti". Eri asia onkin sitten se, mitä haluan mahdollisten huolestuttavien laboratoriolöydösten valossa ongelmalle tehdä. Clomifenia (=lääke, joka aikaansaa ovulaation) kummempiin hoitoihin tuskin olen henkisesti vähään aikaan, jos vieläkään, valmis. Minulle riittäisi nyt vallan hyvin, että kaikki olisi kunnossa.

Terveisin, yk 2 kp 40/29-34

4 kommenttia:

  1. Olen itsekin miettinyt lääkäriajan varaamista, koska minua häiritsee oman kierron epäsäännöllisyys pillereiden lopetuksen jälkeen (5 vkoa, 6 vkoa, 8 vkoa..!), vaikka meillä ei yritys vielä käynnissä olekaan. Onhan se kuukautiskierron häiriönäkin tutkittava asia, ja olisi kiva tietää että kaikki on kunnossa, sitten kun leikkiin ryhdytään.
    Siis ihan aiheellista minusta!

    VastaaPoista
  2. Niin, jotenkin tuntuisi hölmöltä pitkittää tätä, melkoisesti ainakin minun hermoja rassailevaa, yrittämisvaihetta, jos kerran mahdollinen syy tarjoutuu näinkin ilmeisesti. Lääkärihän sen päättää, mitä kokeita on aiheellista veroeuroilla kustantaa. Eli kuukautisia (tänään kp 42, r-testi - eilen) ja lääkäriaikaa odotellessa!

    VastaaPoista
  3. Yksi Epäsäännöllisen kierron omaava ilmoittautuu täälläkin. Lääkärikäyntejä (gyne) takana kaksi, Terolut -kuureja syötynä neljä, yritystä kohta vuosi (näyttääpä muuten lohduttomalta kun sen näin ylös kirjoittaa!). Seuraava askel lääkärin mukaan on lapsettomuusyksikkö, ja koska se kuulostaa niin radikaalilta askeleelta (henkisesti kaiketi eniten), että on päätetty odottaa sitä virallista yksivuotispäivää ja vasta sitten ottaa puhelin käteen.
    Suosittelen kyllä myös vierailua lääkärillä, jos kierto paljon venyy. Minulle tosin sanottiin, että Clomifeniä varten pitää mennä ihan lapsettomuuslääkärille (ei siis pelkkä tavisgyne). Kerro sitten mitä lääkäri tuumasi sinulle.
    Ja lapsellista vuotta 2010! :)

    VastaaPoista
  4. Olen ymmärtänyt, että sen Clomifenin kanssa pitää tosiaan mm. seurata, että ne munarakkulat myös lähtevät kasvamaan. Ja haittavaikutuksena voi tulla ihan sairaalahoitoonkin johtava nk. hyperstimulaatio, jossa liian moni munarakkula kasvaa. Näin ollen onkin ihan järkevää, että ko. lääkkeen käyttö on rajattu vain lapsettomuushoitojen ammattilaisille.

    Lapsellista vuotta sinullekin. Uskoisin, että kannattaa vuoden täytyttyä reippaasti hakeutua ihan lapsettomuusyksikköön. Siellä on kuitenkin asiaan oikealla tavalla suhtautuvat ammatti-ihmiset töissä, monille pelkkä helpotus asian hoitamisesta on johtanut toivottuun lopputulokseen. :)

    Kirjoittelen lääkärikäynnistä toki aikanaan. Se on vasta parin viikon kuluttua, tosin. Pitää yrittää jaksaa odottaa.

    VastaaPoista

Jos minulla on oikeus mielipiteisiini niin on sinullakin. Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita, yritän myös vastata kaikille sanaisen arkkunsa avanneille. Asiatonta kielenkäyttöä sisältävät viestit poistetaan, joten eriävät mielipiteet on syytä ilmaista tahdikkaasti.