3. joulukuuta 2009

Sitoumukseni

Miehen ehdotuksesta laitan sitoumukseni näkyville myös tänne. Ehkäpä Mies toivoo sen näin olevan entistä sitovampi. Vastaavankaltainen täytyy selvästi tehdä myös esikoisen vanhemmuudesta, mutta ehkä sen ehtii kun yhdeksän kuukauden laskuri pyörähtää käyntiin.


Kun olen raskaana, lupaan että...
  • en korosta tai tuo esille tilaani turhan takia vaan vain, jos se on käytännön tms. syistä tarpeen (esim. ruokavalio syömään kutsuttaessa)
  • en ota tilaani puheeksi itse, mutta vastaan kysyttäessä (ainoa poikkeus: aviomiehelle voin puhua)
  • en koe olevani "uhri"/kärsijä vaan pidän tilaani luonnollisena ja itseaiheutettuna
  • en valita tai pyydä ylimääräisiä palveluksia elleivät fyysiset rajoitukseni minua siihen pakota (l. valitan vain oikeista vaivoista ja kielletyt asiat ovat kiellettyjä) 
Nämä seikat lupaan kunniani ja omantuntoni kautta ollessani täysissä ruumiin ja sielun voimissani siksi, että useiden raskaana olevien naisten käytös on mielestäni ärsyttävää, enkä halua itse samassa tilassa ollessani alentua samaan.

Helsingissä 15.1.2009 
Naispaholainen

4 kommenttia:

  1. Suosittelen pidättäytymään suuremmista suunnitelmista ja lupauksista! Itse odotan esikoistani ja pitkälti samoja ajatuksia oli minullakin ennen raskautta ja mikäs siinä jos kaikki menee loistavasti. Mutta siinä vaiheessa kun selkä krakaa ja olo on tuskainen, niin kyllä nuo lupaukset unohtuvat! Ja kun elämä ei yhtäkkiä olosuhteiden pakosta pyörikään minkään muun kuin mahan ympärillä, niin kyllä siinä pitää vähän saada esittää marttyyriä ja kerätä mieheltä ylimääräistä hemmottelua!

    VastaaPoista
  2. Sitoumukseni perimmäisenä tarkoituksena on lähinnä rajoittaa kaikenlainen valittaminen ja muu ylimääräinen raskausvouhotus kodin seinien sisäpuolelle. Sille pyrin sitoumuksessani jättämäänkin tilaa, oikeista vaivoista (esim. juuri tuo kuvailemasi selkäkipu) valittaminenhan on sallittua, miehelle spontaanisti, muille heidän erehtyessään kysymään ;) Marttyyrimielialaa haluan kuitenkin välttää, onhan raskaus kuitenkin ensisijaisesti itse toivomani asia ja välttämätön paha joka on lapsen saadakseen kärsittävä.

    Jaksamista raskauteesi, se on lopulta aivan varmasti kaiken sen tuskan arvoista!

    VastaaPoista
  3. Minusta olisi reilua, jos Mieskin tekisi vastaavan sitoumuksen: Ainakin "Lupaan pitää kaikkia aiheellisiksi väitettyjä valituksia aiheellisina vaikken niitä ymmärtäisikään." ja "Lupaan suojella raskauden paljastumiselta äidilleni kaikin mahdollisin ja mahdottomin keinoin." olisivat hyödyllisiä erimielisyystilanteissa :)

    VastaaPoista
  4. Hahaa, loistavaa, täytyy ehdottaa! Ja erinomaista työtä, havaitsit heti tuon (osin) tarkoituksellisen porsaanreiän: mistä mies muka voisi tietää, mikä valituksen aihe on "oikea vaiva". Kyllä mulla on fiksuja lukijoita. :)

    VastaaPoista

Jos minulla on oikeus mielipiteisiini niin on sinullakin. Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita, yritän myös vastata kaikille sanaisen arkkunsa avanneille. Asiatonta kielenkäyttöä sisältävät viestit poistetaan, joten eriävät mielipiteet on syytä ilmaista tahdikkaasti.