8. joulukuuta 2009

Kyseenalaista kyseenalaistamista

Epäilen jälleen aivan kaikkea. Toistaiseksi negatiivisiksi jääneet ovulaatiotestit ruoskivat mieleni laukkaamaan villinä spekuloiden. Tähän mennessä olen jo ollut raskauden, anovulatorisen kierron, pitkittyneen kierron ja sekundaa myyvän nettitestikaupan uhri. Kaikille syille tuntuu löytyvän aina looginen selitys (lukemattomista nettifoorumireferensseistä puhumattakaan: "Mulla oli just Z ja Y, kun oli tilanne X").

Raskaus olisi ollut mahdollinen, jos edellinen kierto olisi ollut pisin mahdollinen (34pv), implantaatiossa olisi mennyt pisin mahdollinen aika (9pv) ja viimeiset "kuukautiseni" olisivatkin olleet kiinnittymisvuotoa. Teoriaa tukemaan löysin tietysti pahoinvoinnit ja pissahädät poikineen sekä internetin ihmemaasta melko tuoreen kokemuksen vastaavasta tilanteesta. En kuitenkaan pystynyt vakuuttamaan itseäni raskaustestauksen vaatimalle tasolle, joten siirryin eteenpäin spekulaatioissani. Jättääkseni edes pienen toivonsiemenen henkiin siirryin miettimään, että tämänkertaisen kiertoni pitkittyminen edellistä lyhyttä kompensoimaan on vielä mahdollista. Tähänastisella maksimikierrollakin on vielä kolme hyvää päivää aikaa ovulaatiotestin siirtyä taiteellisesta toimeliaamman asteelle, ja pitkittyvässä kierrossa lisäpäiviä heruu vielä jokunen ylimääräinen. Ei mitään paineita, munasarjat rakkaat, mutta voisitteko nyt prkl jompikumpi pukata edes yhden munasolun maailmalle ja sassiin?!?

Anovulatorisia kiertoja on välillä kaikilla naisilla ihan muutenvaan. On myös väläytelty, että esimerkiksi liika stressi (ks. yst. ed.) saattaisi jättää hermorauniot munasolut tutisemaan sängynpohjalle. Paljon on kuultu myös näitä tarinoita, joissa raskaus käynnistyy heti, kun yrittäminen on lopetettu. (Mielenrauhani rippeiden säilyttämiseksi uskottelen itselleni nyt, että kyseessä on vain raportointiharha, yrittämisen epäonnistumisesta nousee suurempi haloo kuin odotetusta lopputuloksesta.) Parhaillaan minulla onkin stressiä vaikka muille jakaa: tarjolla olisi erinomaisen maukasta työstressiä, tuoretta joulustressiä ja uskalikoille vaikkapa vahvaa vauvantekostressiä. Ei olisi siis mikään ihme, jos elimistöni olisi jo tuominnut minut lastentekoon soveltumattomaksi.

Kaiken kukkuraksi olen tilannut ovulaatiotestini kiinalaisen rahanpesumafian pyörittämästä ryöstönettikaupasta, joka myy lapsityövoiman pahvista ja väriliiduista askartelemia viritelmiä mukamas lääkelaitoksen hyväksyminä hedelmällisyydenmäärittiminä. Yritä tässä nyt sitten rauhoittua, stn.

6 kommenttia:

  1. Mä en tajua tuota implantaatiota...? Siis jaksatko selittää, kiitos..?

    VastaaPoista
  2. Kiitos. :) Menee niin tieteelliseksi.... Jaksamista ja toivottavasti stressikin helpottaa!
    -sama anonyymi

    VastaaPoista
  3. Pahoittelut. Sama pää kesät talvet.

    VastaaPoista
  4. Allekirjoitan tàmàn kirjoituksen fiilikset tàysin. Vannoin vielà muutama kk sitten, etten ala ovulaatioitani testaamaan yms. stressaamaan..no, nyt nàpertelen jo kolmatta viikkoa noiden testien kanssa ja haen netistà syytà ovuloimattomuudelleni. Mità mulle on tapahtunut?! :-)

    Blogisi on mainio! Toivottavasti teillà tàrppàà pian!

    Hanna

    VastaaPoista
  5. Olisi tosiaan kiva tietää, mistä kummasta nämä ajatukset oikein tulevat. Minun ratkaisuni on syyttää kaikesta vauvaviettiä, pakkohan ihmisilläkin on olla geneettisesti määrätty lisääntymishalu.

    Kiitos ja tärppäystuuria teillekin. :)

    VastaaPoista

Jos minulla on oikeus mielipiteisiini niin on sinullakin. Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita, yritän myös vastata kaikille sanaisen arkkunsa avanneille. Asiatonta kielenkäyttöä sisältävät viestit poistetaan, joten eriävät mielipiteet on syytä ilmaista tahdikkaasti.