7. helmikuuta 2010

Käänteistä psykologiaa

Kuukautiskiertoni on vähän kuin pelaisi venäläistä rulettia, koskaan ei voi tietää milloin korkeita odotuksia sisältänyt yrityskierto kohtaa äkillisen loppunsa. Tällä kertaa sisäinen kelloni päätti kompensoida edellistä 57 päivän vitkuttelutuskaa 18 päivän pikahelpotuksella. Eipähän ainakaan kertaakaan tarvinnut pohtia, että ovatko ne menkat nyt myöhässä vai eivät. Ei tarvinnut kuulostella raskausoireita. Ei tarvinnut miettiä mitä suuhunsa pistää. Ja syyttelevät sormet voivat pysyä näppiksellä Miehen suuntaan osoittelun sijaan, kiertopäivistä lasketun ovulaation aikaanhan niillä edellisillä puolukoilla oli vielä parhaat bileet pystyssä. Eli näillä mennään nyt: yk4 kp4/18-57.

Ajattelin kokeilla lisääntymiselimistööni käänteistä psykologiaa. Ostin nimittäin viimein sen kuukautiskupin, jonka ostoa olen lykkäillyt viime kesästä saakka elätellen toivetta sen tarpeettomuudesta. Meinasin, että nyt kun olen kerralla tehnyt suuremman rahallisen panostuksen kuukautissuojiin, saattaisi tuo toivottu reilun vuoden käyttötauko napsahtaakin. Vaikutusta tehostakoon vielä se, että huomasin tykkääväni ko. kapistuksesta ihan mielettömästi! Ei tämän kanssa menkat v***ta kuin ehkä korkeintaan 10% entisestä. Joo, myönnettäköön, että aluksi se römpsänräpläys tuntui vähän huvittavalta, mutta kyllä sen tekniikan melko nopeasti oppii. Ja ylipäätänsä näissä raskautumistouhuissa kannattaa olla sinut sen ajatuksen kanssa, että sielläpäin ronkkivat pian muutkin kädet (lääkärit, kätilöt). Omat näpit pari-kolme kertaa päivässä tuntuvat tällä asteikolla siis ihan kesyltä. Mitään muuta huonoa en ole tästä vielä keksinyt, kuppi on vähän kuin paranneltu versio tamponista. Sitä ei tarvitse vaihtaa niin usein. Sitä voi huoletta käyttää myös niukkoina päivinä. Mitään lankaa ei tarvitse siirrellä ykkösen eikä kakkosen tieltä. En ole saanut tippaakaan ohivuotoa. Hautovat haisevat siteet ovat kaukainen muisto vain. Pukuhuoneissa kukaan ei tunnista kupittelijaa. Kuppi ei tunnu eikä rajoita aktiviteetteja lainkaan. Ainoastaan menkkakivut ja mielialanheittelyt muistuttavat minua kuukautisistani. 5 minuuttia tavarankaivelua ja kupinkuurausta kerran 8-12 tunnissa on hinta, jonka maksan tästä kaikesta erittäin mieluusti.

6 kommenttia:

  1. Ei riitä, että blogisi on muutenkin osittain kuin omalta näppäimistöltäni (paitsi että isäntä vielä jarruttelee varsinaista yrittämistä), hommasit tuon kupinkin vielä samaan aikaan! Muutama testipäivä mulla takana ja olen hyvinkin vahvasti samaa mieltä kanssasi. Alkujärkytyksen ("siis onko se kippo NOIN iso?!") ja ensimmäisen kokeilun ("meniks se nyt hyvin, aukesko se varmasti, miten helkkarissa tän saa pois, pitääks oikeesti ihan ite ronkkia itteensä noin paljon?") jälkeen olen aivan myyty!

    VastaaPoista
  2. Itse juuri tilasin ensimmäisen kuukuppini netistä ja nyt kerään rohkeutta (ja odottelen Tätiä kylään) että miten sitä uskaltaisi käyttää. Ja että osaako sitä käyttää! Tästä kirjoituksesta tuli hyvä mieli tämän asian suhteen, eli kaipa sitä uskaltaa ja oppii käyttämään. :)

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa todella tutulta! :D Mut olen valvavan iloinen, että uskaltauduin kokeilemaan. Tsemppiä teille, sitten kun isäntäkin vihdoin innostuu. ;)

    VastaaPoista
  4. Ja joo Äni, se on vähän räpeltämistä aluksi, mutta helpottuu kunhan vähän saa näppituntumaa siihen.

    Suosittelen ehdottomasti kuppia kaikille kokeiluun!

    VastaaPoista
  5. Suosittelen kans kuppia. Niin paljon ekologisempaa!

    Siteistä ei ole kokemusta lainkaan. Aina käytin tamponeja. Otin ne kyl naruineen ykkösten ja kakkosten tielt pois, pesin alasuihkulla ja laitoin uuden. Joten mitään naruhaittaa ei ollut mulla.

    VastaaPoista
  6. Täytyy vielä kompata totta kuppijuttua, että toi 5min lyhenee tosta vielä, kun hommaan rutinoituu! Itse aloitin jo joskus 5 vuotta sitten ja alku oli hiukan hankalaa, mut nykyään kuppi sujahtaa paikalleen muutamassa sekunnissa, enkä voisi kuvitellakaan enää käyttäväni mitään muuta. Kerran poltin kuppini pohjaan kun unohdin sen kiehuvaan veteen ja vesi loppui, silloin piti lähteä äkkiä Ruohonjuureen hankkimaan korvaava tilalle :)
    Minäkin suosittelen siis kaikille, etenkin runsaammin vuotaville! Kannattaa kokeilla ainakin parin kierron ajan, että tottuu hommaan kunnolla.

    VastaaPoista

Jos minulla on oikeus mielipiteisiini niin on sinullakin. Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita, yritän myös vastata kaikille sanaisen arkkunsa avanneille. Asiatonta kielenkäyttöä sisältävät viestit poistetaan, joten eriävät mielipiteet on syytä ilmaista tahdikkaasti.